Srpska ekonomija

Prošlo je godinu dana od početka rada digitalne platforme geoSrbija. Rezultati su zadovoljavajući. To potvrđuje veliki broj poseta kao i 214 setova podataka. Direktor Republičkog geodetskog zavoda Borko Drašković rekao je da građani mogu da se informišu na jednom mestu samo jednim klikom i da sve podatke mogu da dobiju potpuno besplatno.

Na portalu se, između ostalog nalaze podaci o katastru, adresnom registru, poljoprivrednom zemljištu, kulturnom nasleđu. Posebno predstavljamo poslednji set podataka o kulturnim dobrima i ustanovama kulture u Srbiji koje je postavio Republički geodetski zavod u saradnji sa ministarstvom kulture i informisanja.

Budućnost srpskog preduzetništva je i u ženskom preduzetništvu. Ministartsvo za inovacije i tehnološki razvoj nastavlja pomoć ženama preduzetnicama posebno u provinciji. I za 2019. godinu je predviđen fond od 100 miliona dinara za pomoć ženama koje započinju biznis.

U emisiji se bavimo i programom obuke za samostalnog proizvođača rukotvorina. Program su organizovali: Udruženje "Etno mreža" i Nacionalna služba za zapošljavanje. Predsednica Udruženja Violeta Jovanović kaže da je program obuke obuhvatio 110 lica sa evidencije Beogradske filijale za zapošljavanje kao i iz još osam gradova i opština u Srbiji.

U rubrici "Tri pitanja za privrednike" razgovarali smo sa Goranom Kovačevićem, predsednikom Upravnog odbora NALED-a.

Urednica emisije: Danka Milošević

broj komentara 0 pošalji komentar