Edu global

U novom izdanju magazina Edu global videćete i čuti zanimljive a pre svega korisne priče o očuvanju naše planete i podizanju kvaliteta života čoveka u skladu sa prirodom.

Šta je oksidativni stres, kakva je uloga antioksidanasa i kakvu "igru igraju" slobodni radikali? Na ova pitanja odgovaraju naši sagovornici prof. dr Mirjana Đukić i prof. dr Mihajlo Spasić. Od njih ćemo saznati na koji način da predupredimo posledice oksi stresa i kako da sprečimo pojavu velikog broja patoloških procesa. Šta se preporučuje tokom zimskih dana, za jačanje imuniteta, od organske hrane i proizvoda čućemo od Slađane Tomašević nutricioniste i dijetetičara. Gost Edu globala je prof. dr Snežana Savić sa Farmaceutskog fakulteta u Beogradu a tema našeg razgovora je kozmetologija, usklađivanje sa standardima EU u ovoj oblasti, kontrola kvaliteta kozmetičkih proizvoda i njihov uticaj na naše zdravlje.

Vodimo vas u jednu od najlepših zemalja na svetu, daleku Indoneziju, u čijim su pećinama otkriveni crteži koji svedoče o početku figurativnog slikarstva u Aziji pre 40 000 godina, što ukazuje na to da su isto vreme i u Evropi i u Aziji nastale prve tvorevine ovakve vrste u ljudskoj istoriji. O lepotama naše zemlje, prirodnom bogatsvu i zanimljivim ljudima, saznaćete u priči Savino koleno a na kraju emisije videćete kako izgleda zvanično najlepše selo Italije u oblasti Palermo.

Urednik i voditelj emisije Nataša Nešković.

broj komentara 0 pošalji komentar