Teatrologike: Ermin Bravo

Za Teatrologike govori glumac iz Sarajeva Ermin Bravo.

Publiku i kritiku osvojio je svojim pozorišnim ulogama. Profesor je na Akademiji scenskih umjetnosti u Sarajevu i dobitnik značajnih pozorišnih priznanja. 

Glumio je u mnogim predstavama: "Oluja", "Noževi u kokoškama", "Romeo i Julija", "Helverova noć", "Četvrta sestra", "Košmar o Bosni", "Život je san", "Hipermnezija" te filmovima "Rimejk", "Grbavica", "Na putu", "Muškarci ne plaču".

Dobitnik je dva "Lovorova vijenca" za glumačke kreacije na međunarodnom teatarskom festivalu MESS, kao i glumačke nagrade na Festivalu eksperimentalnih scena u Kairu i međunarodnom Festivalu Glumca u Nikšiću. Filmske nagrade uključuju i nagradu za najboljeg glumca na filmskom festivalu u San Francisku  za ulogu u filmu "Rimejk".

Serijal "Teatrologike" je posvećen umetnicima iz regiona koji u ovom trenutku u pozorištu stvaraju inspirisani savremenošću. Oni se u svojim ostvarenjima bave aktuelnim problemima koji opterećuju savremeni svet ili klasična dela tumače iz vizure ovog vremena. To su predstavnici generacije koja drugačije stvara u pozorištu i koja drugačije misli o društvu.

Autor i urednik Olivera Milošević
Snimatelj Vladimir Đurić
Montaža Bogdan Čurguz
Režija Srđan Ćešić

Serijal je realizovan uz pomoć Ministarstva za kulturu i informisanje.
Producenti serijala su Hartefakt produkcija, portal Remarker i Radio-televizija Srbije.

broj komentara 0 pošalji komentar