Srpska ekonomija

U novoj emisiji "Srpska ekonomija" prenosimo delove intervjua koji je za praznični dvobroj istoimenog časopisa dala guvernerka Jorgovanka Tabaković. Ona kaže da su zadaci Narodne banke Srbije omeđeni njenim zakonskim ciljevima - ostvarivanjem cenovne i finansijske stabilnosti.

Saznajemo da u Srbiji postoji 543 udruženja osoba sa invaliditetom koja u saradnji sa nadležnim ministarstvom rade na poboljšanju njihovog položaja i uklanjanju arhitektonskih i drugih društvenih barijera. Prioritet će i u 2019. biti inkluzija osoba sa invaliditetom, kaže za Srpsku ekonomiju Biljana Barošević iz Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja.

O tome šta čeka srpsku privredu u ovoj godini i šta je potrebno da ona bude jaka, razgovarali smo sa Jelenom Pavlović, iz Američke privredne komore i Dejanom Turkom, iz Saveta stranih investitora.

Bavimo se planovima u oblasti turizma, pitanjem funkionisanja javne uprave, kojim pravcem ide naša elektromreža, a nastavljamo da pratimo i žene u preduzetništvu.

Urednica emisije: Danka Milošević

broj komentara 0 pošalji komentar