Bunt Magazin

Novu 2019. godinu emisija Bunt je započela otvaranjem konkursa za 5. Bunt Rok Festival. Konkurs je otvoren 31. decembra i trajaće do 13. februara, do kada novi demo bendovi mogu poslati svoje prijave. Prijave moraju da sadrže autorsku pesmu u trajanju do 5 minuta, tekst pesme, biografiju i fotografije benda. Bendovi prijave mogu poslati putem mejla buntrokfestival@gmail.com ili na adresu Takovska 10, 11 000 Beograd, sa naznakom "Za Bunt Rok Festival".

U prvom izdanju Bunta za 2019. godinu ugostili smo prošlogodišnje učesnike 4. Bunt Rok Festivala, beogradski bend Mooncage, koji je objavio svoj prvi spot za singl "Waiting", kojim najavljuju debitantski album.

Sastav Besne gliste, učesnici prvog izdanja Bunt Rok Festivala, su takođe objavili novi spot za singl "Ja znam da si tu", kojim najavljuju svoj drugi album.

U ovonedeljnom izdanju vam predstavljamo i novi spot singl "Da li si čuo" beogradskog sastava Hrabri krojač. Nakon nekoliko godina postojanja, bend Hrabri krojač konačno najavljuje i svoj prvi album, koji će ujedno biti i dupli.

Među novim izdanjima se našao i singl" Da si bila tu", subotičkog benda D ZOO, za koji su uradili i spot. Sa novim singlom D ZOO najavljuje nešto drugačiji zvuk od onog koji ih je do sada krasio, na prethodna dva albuma. Novim singlom najavljuju i treći album, koji će selektivno objavljivati.

Gost prvog Bunt Retroaktiva u 2019. godini je istaknuti muzičar Nikola Čuturilo. Krajem prošle godine objavio je album "Sa radošću za Kolibri, veliku i malu decu" za PGP RTS, koji je snimio zajedno sa članovima čuvenog dečjeg hora, kao i brojnim prijateljima iz sveta umetnosti. Otkrivamo vam koji su sve filmovi, knjige i muzika uticali na Nikolu kao autora, među kojima možete pronaći preporuku za slušanje, gledanje ili čitanje u predstojećim hladnim danima.

Predstojeće dane možete provesti i na koncertima koji nas očekuju u beogradskim klubovima i halama, na koje vam kao i uvek skrećemo pažnju.

Kakvo je stanje na Top Listi Bunt za ovu nedelju, nakon uvedenih novih predloga i vašeg glasanja na fejbuk grupi BUNT_RTS Top Lista Bunt - otkrićete u ovonedeljnom izdanju Bunta.

Autor: Branka Glavonjić
Novinarka: Katarina Vujović
Reditelj: Jovan Bačkulja

broj komentara 0 pošalji komentar