Tabu

Mračna Bi-Bi-Sijeva mini-serija Tabu, smeštena u 19. vek, delo je velikih i zvučnih holivudskih imena. Tom Hardi, koji tumači glavnu ulogu, ujedno je i pisao scenario zajedno sa svojim ocem, Čipsom Hardijem i Stivenom Najtom (poznatim po seriji Birmigenska banda), dok je izvršni producent serije, čuveni režiser Ridli Skot. (Taboo, 2017)

Serijal je smešten u svet britansko-američkih imperijalnih sukoba početkom 19. veka, u kojem jedan čovek pokušava da nadigra i naživi mahinacije mračnih carstava, njihove trgovine, ubistava i teritorijalne pohlepe.

Radnja se odvija u Londonu, 1814. godine i prati Džejmsa Kezaju Dilejnija, neobičnog i u najmanju ruku, mračnog čoveka koji se nakon 12 godina vraća iz Afrike na opšte iznenađenje svih koji ga već dugo smatraju mrtvim. Tetoviran i ozloglašen, sa ukusom ljudskog mesa u ustima i senkom izopačenosti na licu, on nemilosrdno korača srcem imperije odlučan u osiguravanju nasleđa koje mu je ostavio nedavno preminuli otac. U pitanju je ostrvo Nutka u bivšoj španskoj Americi, koje je upravo postalo ključna zemljišna tačka za pregovore Britanije sa Amerikom i za određivanje buduće granice Amerike sa Kanadom.

Ostrvo koje je nasledio doneće mu veliki broj neprijatelja koji će vrebati iza svakog ćoška priželjkujući njegovu smrt, ali Džejms će morati da se snalazi na sve kompleksnijoj teritoriji i vešto izbegne smrt....

Okružena zaverom, ubistvom i izdajom, mračna porodična misterija polako se razotkriva kroz osam epizoda koje pričaju uzbudljivu priču o ljubavi i izdaji, a koju brilijantno dočarava sjajna glumačka ekipa na čelu sa Tomom Hardijem i unukom Čarlija Čaplina - Unom Čaplin (Igra prestola). Pored njih tu su još i Džonatan Prajs (Igra prestola), Majkl Keli (Kuća od karata)...

Uloge: Tom Hardi, Una Čaplin, Džonatan Prajs, Majkl Keli, Dejvid Hejman, Ričard Dikson, Stiven Grejam...

Režija: Andres Enstrom, Kristofer Niholm

broj komentara 1 pošalji komentar
(subota, 19. jan 2019, 19:14) - anonymous [neregistrovani]

Odlična

Hvala što emitujete odlične serije vrhunske produkcije. Volela bih da uskoro pustite seriju Poldark.