TV Teatar: Hipermnezija

Januarski ciklus emisije TV Teatar biće posvećen predstavama nastalim prema dokumentarnom predlošku - tekstovima koji su nastali kako kroz intervjue sa običnim ljudima, tako i kroz razgovore i ispovesti izvođačke i autorske ekipe predstave.

Dokumentarni pozorišni izraz, kao vid postdramskog teatra, u jednom trenutku bio je u velikoj meri zastupljen na našim pozorišnim scenama, uvodeći promene i nov pristup u procesu rada na tekstu i predstavi.

Tako će 12. januara biti emitovan snimak predstave Hipermnezija, u režiji Selme Spahić i produkciji Bitef teatra i Hartefakt fonda.

Nastala na osnovu sećanja i iskaza osmoro glumaca iz regiona, ova predstava kroz lične priče o odnosu dece i roditelja, pruža sliku društveno-političkih prilika na teritoriji bivše Jugoslavije, tokom i nakon ratova i nacionalnih sukoba. Tekstualni predložak nastao je kroz rad rediteljke, glumaca i dramaturga Nataše Govedarice i Filipa Vujoševića.

Igraju: Maja Izetbegović, Jelena Ćuruvija, Tamara Krcunović, Milica Stefanović, Ermin Bravo, Alban Ukaj, Sanin Milavić, Damir Kustura.

Urednica TV Teatra: Tamara Baračkov

broj komentara 0 pošalji komentar