Mira Adanja Polak: Ekskluzivno

Uspeti u pariskom "Ricu" - Đorđe Varda

Ovo je jedna od omiljenih emisija koju rado gledaoci pogledaju za novogodišnje praznike jer ona odiše optimizmom i daje nadu i govori da ništa nije nemoguće i da je najvažnije verovati u sebe i svoje mogucnosti. Đorđe Varda je Beograđanin koji je otišao u Pariz. Shvativši da svi hvale njegovu kreativnost, jer na poseban način ume da napravi buket cveća, pokušao je da se time bavi ozbiljnije. Svoje umeće prepoznao je sasvim slučajno i od tog momenta počinje njegova vrtoglava karijera. Svi hoće samo gospodina Vardu; žele da im baš on dekoriše prostor, da baš njegova ruka doda onaj tanani potpis na svaki aranžman.

Mali butik u umetničkom delu Pariza drži za svoju dušu, a svoj hleb zarađuje u prestižnom, svetski poznatom hotelu "Ric" u Parizu. Sve što je lepo, kao i sve cveće u ovom hotelu pod njegovim je budnim okom.

Direktor hotela "Ric" Omer Akar bez njega više ne može. Nedavno je Đorđe Varda doneo prestižnu nagradu hotelu. Svi ga hvale i svi dolaze da vide njegove neverovatne cvetne aranžmane.

Svaki gost je poseban, poneko traži da se dopreme posebni egzotični cvetovi, mnogi žele romantičnu atmosferu, mnogi baš u "Ricu" žele da zaprose svoju partnerku.

Pred Božićne praznike je čitavu dekoraciju u hotelu radio Varda, a posebno zadovoljstvo bilo je otići dva nivoa ispod zemlje ovog hotela, u samu radionicu, gde se sve priprema dok ne dođe do gornjih spratova u punom sjaju.

Razgovaramo sa gospodinom Vardom i sa direktorom "Rica" o svemu što se događa u najboljem i napoznatijem hotelu na svetu. Kako živi čovek koji po ceo dan miriše cveće, koji voli to što radi i stalno razmišlja o tome da li ono što radi može da uradi još bolje i lepše.

Kod njega veštinu aranžiranja uče i Japanci, kako bi oplemenili svoje tradicionalno umeće aranžiranja. Emisija je snimljena u Parizu, pred božićne i novogodišnje praznike.

broj komentara 0 pošalji komentar