TV Teatar: Zagonetne varijacije, In memoriam Marko Nikolić

Povodom smrti glumca Marka Nikolića, u okviru emisije TV Teatar, biće emitovana predstava Zagonetne varijacije.

Na sceni Raša Plaović Narodnog pozorišta u Beogradu, komad Erika Emanuela Šmita postavljen je 1998. godine, a režirao ga je Božidar Đurović.

Ova duodrama o odnosu pisca Abela Znorka (Nikolić) i novinara Erika Larsena (Boris Pingović) igrana je dugo i sa velikim uspehom.

broj komentara 2 pošalji komentar
(nedelja, 06. jan 2019, 00:40) - Ratko [neregistrovani]

Odličan izbor

Ovu predstavu sam 1.put gledao negdje u jesen/zimu u Domu kulture Studentski grad 1998/99 kad su bili lijepi studentski dani i oduševio se kvalitetom teksta ali i njihovom izvedbom, a ispratio sam u to vrijeme mnogo predstava. Mislim da sam znao pola teksta ali sam je ubrzo gledao i u Narodnom i ponovo prije par godina. Evo i večeras, ne samo iz pijeteta prema velikom glumcu, držala me do kraja jednako znatiželjno u zanimljivosti do kraja. Hvala sto ste je izabrali večeras. Mada za Marka Nikolića, osim nezaboravnog Gige koga je sigurno voljela cijela Jugoslavija, ima bezbroj uloga koje će biti lijepo odgledati, nažalost od sad samo na TV. Prisjećam se eto jedne iz "Tamna je noć" gdje uvijek zaplačem kad on u sred svadbe ćerke vidi obogaljenog sina (D.Mićanović) posle rata i kako to iznese,... E to je bio glumčina, da mladi uče od njega

(subota, 05. jan 2019, 16:34) - Mara [neregistrovani]

Divno!

Oduševljena sam dramskim izborom za večeras. Jedva čekam da se podsetim majstora glume u vanvremenskoj drami!