Edu global

U ovom izdanju emisije "Edu global" predstavljamo najnoviji izveštaj Svetske zdravstvene organizacije o kvalitetu vazduha u svetu. U studiju analiziramo podatke o situaciji u Srbiji.

Iako je Norveška bogata naftom i gasom, sva pažnja je usmerena ka obnovljivim izvorima energije. Briga o otpadu je na najvišem nivou, sve se koristi i nema deponija. Oslo je zelena prestonica Evrope 2019.

Usled klimatskih promena i rasta nivoa mora, ubrzano nestaju delovi morske obale u južnim delovima Švedske. Naučnici se nadaju da će novim metodama uspeti da uspore proces erozije obala. Koriste specijalne travnate površine koje su postavljene duž dna obalske linije kao hidraulične strukture i predstavljaju svojevrsnu branu.

U Kolumbiji se gaji 100 različitih vrsta kakaovca. Novi proizvodni rekord za 2018. godinu je 60 hiljada tona i to zahvaljujući razvoju novih plantaža u bivšim zonama konflikta.

Posetili smo konjički klub u kojem borave konji koji su ostavili trag u srpskoj kinematografiji. U razgovoru sa kaskaderom Milošem Đukićem otkrivamo interesantne detalje sa snimanja domaćih i svetskih filmskih ostvarenja.

Za kraj emisije sledi lepa priča o tri bengalska tigrića, pripadnika jedne od najugroženijih životinjskih vrsta na svetu.

Urednik emisije: Jelena Radović Jovanović
Voditelj: Đorđe Dragićević

broj komentara 0 pošalji komentar