Stranac u Srbiji

Neki drugi život je počeo za  Holanđanina Lars Hopmansa  kada je stigao u Beograd pre jedanaest godina na jedan dan, parkirao se u Svetogorskoj ulici ispred kafića i tu upoznao jednu posebnu devojku. Tada je odlučio da se na svom proputovanju  zaustavi u Beogradu.

Opčinjen prirodom Srbije , kao malo ko od nas je poznaje, jer svakog vikenda istražuje njene lepote . Lars se bavi speleoronjenjem , te je za njegov avanturistički duh  Srbija sa svojim mnogobrojnim neistraženim pećinskim prolazima  privlačna  zemlja za život. Zato je došao do Uroša Akšamovića i priključio se Speleološkom odseku Beograda.  Lars i Uroš su prvi koji su ušli posle 43 godine kroz izvorski ulaz  u Rajkovu pećinu sve do Ježeve dvorane, što je ekipa emisije "Stranac u Srbiji"  snimila prošlog vikenda kod  Majdanpeka.

Ovaj Holanđanin je instruktor ronjenja, pa je zaronio pred kamerama i na Borskom jezeru, gde je došao da ispita da li je to pogodan teren za ronjenje za njegove buduće polaznike.

"Lars nas je odveo i do Lazareve pećine kod Bora , gde nas je sačekao domaćin Robert Mišić, predsednik Sportskog saveza speleologa Srbije. Održavanje, čuvanje i istraživanje Rajkove pećine je postala i Larsova briga kao i želja i zalaganje da ovaj predeo  sa veličanstvenom netaknutom prirodom između planina Kučaj i Beljanica, sa pećinama i drugim speleološkim objektima kao posebnim blagom ovog kraja, postane šesti nacionalni park Srbije."- kaže Ranka Jakšić, autor i urednik emisije "Stranac u Srbiji".

Autor i urednik-Ranka Jakšić
Snimatelj- Slobodan Grče
Montažer-Zoran Popović i Milica Živojinović
Obrada zvuka- Nebojša Dragićević
Muzički urednik-Vladana Marković 

broj komentara 2 pošalji komentar
(četvrtak, 15. jun 2017, 18:15) - Nada [neregistrovani]

pohvale

Carobno, hvala za sve informacije i prikaz lepote Srbije.

(petak, 09. jun 2017, 09:26) - Rada [neregistrovani]

komentar za Larsa

Lars je super drug,pravi momak i sretni smo sto je dosao u Srbiju