Čitaj mi!

In memoriam Branka Veselinović

U znak sećanja na Branku Veselinović emitujemo intervju snimljen na proslavi njenog stotog rođendana. Naša istaknuta umetnica bila je ujedno i najstarija aktivna glumica u Evropi i njeno matično pozorište Jugoslovensko dramsko organizovalo je proslavu njenog jubileja.

Uprkos verlikom uzbuđenju, Branka ni tog dana nije preskočila uobičajene rituale, jutarnju gimnastiku i sunčanje ispred kuće na Slaviji gde je živela, a u emisiji je govorila o čitanju stihova, pisanju i tome da je malko boli grlo jer je nastupala pred studentima pa je morala da govori glasnije, ali da nije od onih koji se žale i da je joj uvek sve dobro.

Rado se prisetila srećnog braka sa kolegom glumcem Mlađom, njihovog fonda kao i posvećenosti humanitarnim akcijama za decu, govorila je o tome da sve počinje u detinjstvu pa je tako još kao devojčica sa majkom skupljala priloge za Crveni krst što je činila celog života na Sajmu knjiga, bila je ambasadorka Unicefa i uvek je isticala da voli život i da ga se ne boji.

Branka Veselinović nas jer napustila u 105. godini i ostaće upamćena kao pozorišna i televizijska glumica, humanitarni radnik, počasni vatrogasac, poliglota, pesnikinja i pre svega dobar čovek.

Autort Tanja Peternek Aleksić

TV lica ... kao sav normalan svet TV lica ... kao sav normalan svet

Autor:
Tatjana Peternek Aleksić

„Tv lica …kao sav normalan svet,, je na programu RTS-a deset sezona. Za to vreme oko 300 ličnosti iz javnog života pokazalo je da uspeh i popularnost nisu uspeli da ih promene. [ detaljnije ]