Čitaj mi!

Kulturni dnevnik

"Budućnost pripada njima" naslov je nove izložbe performans umetnika Branka Miliskovića, koju otvara 9. februara u Galeriji Gete instituta u Beogradu. U pitanju su fotografski i video radovi, nastali u Njujorku i Gracu, kao rekacija na period pandemije i nuspojave koje je prouzrokovalo vanredno stanje. Branko Milisković je gost Kulturnog dnevnika.

 

 

Vodimo vas na beogradsku premijeru debitantskog, nagrađivanog filma Siniše Cvetića "Usekovanje".

Govorimo o knjizi "Dragiša i Krleža - Prijateljstvo suvišno a nedovoljno" Jelice Zupanc, dugogodišnje scenaristkinje, dramaturškinje i urednice Redakcije dramskog i domaćeg serijskog programa RTS-a.

Bili smo u Srpskoj akademiji nauka i umetnostina predstavljanju "Akademskih beseda", "Pristupnih predavanja" i "Bibliografija" redovnih i dopisnih članova, koji su izabrani 2021. godine.

Biće reči o izložbi slika i ručno slikanog nakita "Putujuće šare - Radost nasleđa" Milice Živadinoviću Galeriji "Sanjaj", a posetili smo i retrospektivnu izložbu "Prošireno polje. Godina iza nas" u Galeriji "B2".

U Kulturnom dnevniku i o drugim aktuelnim događajima iz sveta kulture i umetnosti.

Urednik Nikolina Srećković
Realizator Sanja Redžić
Montažer Predrag Kašman

 

Kulturni dnevnik Kulturni dnevnik

Autor:
RTS

Svake večeri od ponedeljka do petka, na Prvom programu RTS-a, posle Dnevnika u 23. Obilje informacija, izveštaji, i analiza kritičara. [ detaljnije ]