Čitaj mi!

Moja genijalna prijateljica 3

Treća sezona serije "Moja genijalna prijateljica" (L'amica geniale, 2018), zasnovana na trećem romanu "Priča o onima koji odlaze i onima koji ostaju" iz tetralogije Elene Ferante, stiže na Prvi program RTS-a, 12. februara.

"Moja genijalna prijateljica" o Eleni Greko i njenoj najbolj prijateljici Rafaeli Čerulo pokriva preko šest decenija njihovih života, a dok piše o njima Elena na neki način pokušava da odgonetne misteriju Lile, svoje genijalne najbolje prijateljice ali na neki način, najgoreg neprijatelja.

Na kraju druge sezone Elena je diplomirala daleko od rodnog mesta na institutu u Pizi - objavila svoj prvi roman u kojem opisuje svoje detinjstvo i prvenstveno svoj turbulentni odnos sa drugaricom Lilom, a roman joj je omogućio ulaz u bogati i elitni svet.

Sa druge strane Lila vodi težak život u fabrici ribe, slobodna je ali siromašna. Ostavila je muža Stefana i sa sinom živi zajedno sa njenim prijateljem iz detinjstva Encom, koji je nesrećno zaljubljen u nju.

Dok se bore sa svojim željama i nesigurnostima, Lenu i Lila, još uvek su neraskidivno povezane.

Uloge: Gaja Đirače, Margerita Macuko, Ima Vilja, Đovani Amura, Frančesko Serpiko, Eduardo Skarpeta...

Seriju je režirao Danijele Lučeti, a produkciju potpisuju Lorenco Mijeli i Domeniko Prokaći. Priču i scenario potpisuju Elena Ferante, Frančesko Pikolo, Laura Paoluči i Saverio Kostanco. Među izvršnim producentima su Paolo Sorentino i Dženifer Šur.