Čitaj mi!

Kuhinja moga kraja

Ove nedelje takmičarke serijala ugostiće Vesna Jovanović iz Donjih Crnuća kod Gornjeg Milanovca. Vredna domaćica koja i pored predanosti poslu u fabrici u Takovu, uspeva sa suprugom da održi veliko seosko domaćinstvo sa domaćim životinjama, neretko poslove završavajući i do kasno u noć.

Vesna se na porodičnom imanju bavi privredom i poljoprivredom a u kući je vrsna domaćica koja je zadržala tradicionalni način pripreme hrane. Na njenoj trpezi najviše mesta zauzimaju domaći proizvodi i prerđevine od mesa i mlečnih proizvoda.

Sređeno seosko domaćinstvo, složna porodica i ukusan ručak, učinili su ovu nedelju posebnom za učesnice serijala.

U novom serijalu popularnog kulinarskog rijaliti šou programa Kuhinja moga kraja, upoznaćete sedam zanimljivih dama i odličnih domaćica iz različitih krajeva Srbije. One će iz nedelje u nedelju spremati specijalitete, maštovito servirati ukusna jela i kroz druženje i zabavu predstaviti kulturu, istoriju i običaje svoga kraja.

Učesnice novog serijala su: Vera Zloporubović iz Perućca kraj Bajine Bašte, Dobrila Pantelić iz Donje Brezovice u Rađevini, Vesna Jovanović iz Donjih Crnuća kod Gornjeg Milanovca, Dragica Vukčević iz Jasikovice kod Trstenika, Dobrila Čkautović iz Trnavca u Župi Aleksandrovačkoj, Dragica Ostojić, Srednji Kraj u Barajevu i Milena Babanić iz Grčca kod Smederevske Palanke.

Nove avanture naših domaćica gledajte u nedelju u 15.40 na Prvom programu RTS-a.