Čitaj mi!

Sečemo automobil - dan treninga sa vatrogascima-spasiocima

Sigurno se sećate emisije u kojoj je Mladen bio u ulozi čoveka koji je zbog saobraćajne nezgode bio zaglavljen u automobilu. Tada su vatrogasci-spasioci morali da seku automobil kako bi ga izvadili.

Ovoga puta uloge su obrnute. Ekipa emisije SAT imala je priliku da učestvuje u obuci vatrogasaca-spasilaca zajedno sa predstavnicima deset zemalja u Srpsko-ruskom humanitarnom centru u Nišu. Videćete šta sve moraju da znaju ovi ljudi, koji obično stižu prvi na lice mesta kada se dogodi saobraćajna nezgoda. Od upoznavanja alata, preko alpinističke obuke i psihološkog testa za rad u tunelima, sve do finalnog ispita, Mladen će pokušati da vam dočara koliko je ovaj poziv zaista odgovoran i zahtevan. Videćete kolike su šanse nekoga ko je civil, amater, da preživi obuku i postane deo ekipe ovih hrabrih ljudi.

Urednik i voditelj je Mladen Alvirović.

Repriza emisije je nedeljom u 00.30 na Prvom programu.

SAT SAT

Autor:
Mladen Alvirović

Svi koji traže aktuelnu i, pre svega, korisnu informaciju iz oblasti saobraćaja, automobilizma i turizma već punih 30 godina okupljeni su oko emisije SAT, emisije i za vozače i za pešake. [ detaljnije ]