Čitaj mi!

Od Australije, preko Raške, do Beograda

Jedan od najboljih svetskih gitarista Tomi Emanuel je nastupio u Beogradu i otvorio 19. Bir fest. Australijski muzičar je, pre Beograda, svirao u Raškoj. Na koncertu na beogradskom Ušću, publiku je proveo kroz svoju bogatu karijeru dugu više od 60 godina. O sebi u muzici, Tomi Emanuel govori za Kulturni dnevnik.

Sa nagradom 46. Festivala filmskog scenarija u Vrnjačkoj Banji, za film "Zlatni dečko", u studio stiže scenarista Aleksa Ršumović, mlada nada domaće scenaristike. U Smederevu počinje 5. Dunav film fest. U takmičarskom programu će, do 25. avgusta, tradicionalno biti prikazani filmovi iz podunavskih zemalja. U obeležavanju godine koju su Ujedinjene nacije proglasile za godinu stakla, učestvuje Narodni muzej u Zrenjaninu. Osmišljen je program "Staklena vitrina meseca", u okviru kojeg se organizuju različite izložbe. Najnovija izložba je posvećena graviranom staklu. Džesika Au je napisala novi roman "Dovoljno hladno za sneg" o odnosima između roditelja i dece, o generacijskim, statusnim, kulturnim i drugim razlikama. Kulturni dnevnik vas vodi na izložbu u Maloj galeriji ULUPUDS-a i izložbu murala u San Salvadoru. U emisiji i o drugim događajima iz sveta kulture i umetnosti.

Urednice Dragana Pantić i Snežana Stamenković Jojić
Montažer Damjan Paunković
Realizator Sanja Redžić

Kulturni dnevnik Kulturni dnevnik

Autor:
RTS

Svake večeri od ponedeljka do petka, na Prvom programu RTS-a, posle Dnevnika u 23. Obilje informacija, izveštaji, i analiza kritičara. [ detaljnije ]