Čitaj mi!

Fudbal - Plej of, Liga Konferencije: Partizan - Hamrun

Partizan je u velikim problemima. Rezultati na početku sezone su daleko od očekivanih. U domaćem šampionatu su već u velikom zaostatku u odnosu na navećeg rivala, a neuspesi su se preneli i u evropsko takmičenje.

Ambicije crno-belih su bile daleko veće i razmišljalo se Ligi Evrope, ali će sada morati da se zadovolje trećim po rangu takmičenjem pod okriljem Uefe. I to pod uslovom da prikažu mnogo bolju igru od one koju smo mogli da vidimo do sada.

Poraz u dvomeču sa AEK-om doveo je do smene na klupi. Iliju Stolicu je zamenio Gordan Petrić koji je uhvatio "vruć krompir". Koliko će moći da ga drži zavisiće, kako od njega, tako i od igrača koji su napravili prvi korak pobedom u Novom Sadu protiv Mladosti, prvom nakon više od mesec dana. Daleko od toga da je Partizan izgledao dobro u pomenutom meču. Naprotiv. Pobedonosni gol je stigao u poslednjim sekundama, ali to može biti ona kapisla potrebna za buđenje. Jer novi evropski neuspeh bi bio poguban za srpski klub.

Plasman u Ligu konferencije jednostavno ne bi smeo da se dovodi u pitanje i pored svih problema sa kojima se suočava Partizan. Protivnik je takav da se sa renomeom srpskog kluba više ne može igrati. Hamrun Spartansi dolaze sa Malte. Klub veoma skromne evropske istorije je plasmanom u plej-of ovog takmičenja već daleko premašio očekivanja svojih navijača. Sa četiri pobede u prva tri kola kvalikacija izjednačio je ukupan broj trijumfa u evropskim takmičenjima u dosadašnjoj istoriji. Zbog toga je potreban oprez. To najbolje znaju Alaškent, Velež i Levski, koji sdu morali da čestitju Maltežanima. Verujemo da to neće morati da uradi i Partizan.

Prva utakmica plej-ofa za plasman u Ligu Konferencije igra su u Beogeradu u četvrtak, a početak je u 21 sat uz prenos na našem prvom programu.