Čitaj mi!

Kulturni dnevnik

U Požegi je počeo sa radom studenski kamp "Interakcija" koji u okviru svog 17. izdanja po prvi put obuhvata i Festival kratkog dokumentarnog filma, koji će biti održan od 17. do 24. avgusta. Tim povodom gost Kulturnog dnevnika je umetnički direktor i programer novoosnovanog festivala, osnivač i direktor "Interakcije", reditelj Dejan Petrović.

 

Za Kulturni dnevnik govori scenarista Srđan Koljević ovogodišnji dobitnik "Zlatnog pera Gordana Mihića". Pripremili smo osvrt na upravo završen 28. Internacionalni Nišvil džez festival, kao i priču o nemačkoj zvezdi elektronske muzike Eleni Ejlijen, koja će 19. avgusta nastupiti u kultnom beogradskom klubu Barutani. Ujedinjene nacije proglasile su 2022. godinu Međunarodnom godinom stakla, a Narodni muzej Zrenjanin priključio se afirmaciji staklarstva projektom "Staklena vitrine meseca". Nova kamerna postavka u ovom muzeju posvećena je graviranom staklu.

Pripremili smo Vam priču o predstavi "Na vrhovima prstiju" nedavno izvedenoj na severu Italije u planinskom masivu Dolomiti, koja je obuhvatila planinarenje ali i više umetničkih disciplina.

Urednik Vojka Pajkić Đorđević
Realizator Sanja Redžić
Montažer Damjan Paunković

Kulturni dnevnik Kulturni dnevnik

Autor:
RTS

Svake večeri od ponedeljka do petka, na Prvom programu RTS-a, posle Dnevnika u 23. Obilje informacija, izveštaji, i analiza kritičara. [ detaljnije ]