Čitaj mi!

Evropsko prvenstvo u gimnastici

U subotu od 14 časova na Prvom programu RTS-a imaćete priliku da pratite Evropski šampionat u gimnastici i finale dama u ekipnoj konkurenciji. U nedelju od 14 časova i 10 minuta direktno na RTS 1 prenosićemo i finala kod dama po spravama.

Gimnastika se vraća na programe RTS-a. Od 11. do 21. avgusta svi ljubitelji sportske gimnastike imaće priliku da uživaju u direktnim prenosima sa Evropskog šampionata u Minhenu. Takmičenje započinju dame.

U subotu, 13. avgasta od 14 časova direktno na Prvom programu RTS-a imaćemo priliku da pratimo ekipno žensko finale. Nedelja je rezervisana za finala kod dama po spravama, a direktan prenos obezbeđen je takođe na Prvom programu RTS-a od 14 časova i 10 minuta.

Naredne sedmice imaćemo priliku da uživamo i u nastupima muškaraca u ovom više nego interesantnom sportu. Muškarce ćemo najpre pratiti takođe u ekipnoj konkurenciji u subotu, 20. avgusta od 14.25 časova, dok su finala po spravama na programu u nedelju, 21. avgusta.

Direktne prenose imaćete priliku da pratite samo na Prvom programu RTS-a.

Biće to 35. Evropski šampionat u sportskoj gimnastici, a Minhen će prvi put biti domaćin najznačajanijeg sportskog takmičenja starog kontinenta u ovom sportu.

Srbija polaže nade u sjajnog Petra Vefića koji je u finalu višeboja na Mediteranskim igrama Alžiru ovog leta zauzeo 18. mesto.

Komentator svih prenosa biće Nemanja Matić, dok će stručni konsultant i ovoga puta biti naš čuveni gimnastički trener Marko Medak.