Čitaj mi!

Fado na srpski način

Pred koncert na letnjem izdanju festivala Gitar art u Herceg Novom, gost Kulturnog dnevnika je Tamara Jokić, zvezda fado muzike.

U emisiji govorimo o filmu "Kristina" koji je osvojio Gran pri na 33. Međunarodnom filmskom festivalu u Marseju u kategoriji Prvi film, kao i o projektu "Umetnost u prolazu", o osam murala za slepe i slabovide osobe u Beogradu. Najavljujemo Festival ESTAM koji se peti put održava u Kragujevcu od 12. do 14. avgusta. Predstavljamo novu knjigu Noama Čomskog i Marva Voterstona "Posledice kapitalizma". Dve izložbe u bečkom Leopoldovom muzeju bave se medijima između umetnosti i svakodnevice. Prva pokazuje erotsku fotografiju kasnog devetnaestog veka, druga dela austrijskog vajara Franca Hagenauera, čiji je dizajn tridesetih godina voleo Holivud, a sedamdesetih njujorške kulturne elite.

Svake večeri, od ponedeljka do petka, na Prvom programu, posle Dnevnika u 23, emituje se Kulturni dnevnik. Emisija je presek najznačajnijih vesti iz umetnosti, kulture, ali i pop kulture, dizajna, novih tehnologija... Novinari, dopisnici, saradnici RTS-a javljaju se svakodnevno sa mesta najvažnijih i najzanimljivijih događaja. Kulturni dnevnik reafirmiše profesiju kritičara. Gosti Kulturnog dnevnika su vodeće ličnosti iz sveta kulture i umetnosti.

Urednik Dragana Pantić
Realizator Marko Šotra
Montažer Damjan Paunković

Kulturni dnevnik Kulturni dnevnik

Autor:
RTS

Svake večeri od ponedeljka do petka, na Prvom programu RTS-a, posle Dnevnika u 23. Obilje informacija, izveštaji, i analiza kritičara. [ detaljnije ]