Čitaj mi!

Planetarijum - Nomadska Srbija

Nesvakidašnji kamperski karavan Planetarijum, koji se kreće Srbijom - u četvrtoj epizodi završava krug Sremom.

Na toj poslednjoj etapi je i Sremska Mitrovica, ispod koje još živi rimski Sirmijum. Planetarijum za vas otkriva kako ova dva grada ne povezuju samo istorijske priče, već i još mnogo toga.

U pravcu kretanja iz Sremske Mitrovice prema Dunavu, na putu je i fruškogorsko selo Jazak. Tamo se Planetarijumski karavan okrepio najkvalitetnijim sirevima iz domaće radinosti. A uz sir - ide najbolje dobro vino, pa će enolog i član najprestižnijeg vinskog svetskog žirija Igor Luković, pojasniti koje to sorte grožđa iz Srema daju vina koja su kvalitetnija čak i od onih iz čuvenih vinskih regija.

A da je kamperski svet ustvari - mali, najbolje potvrđuje i slučajan susret sa našim glumcem Milanom Isakovićem, pasioniranim kamperistom koji će poveriti neke od svojih najzanimljivijih kamperskih dogodovština.

Kamperski karavam u ovoj epizodi napušta Srem i skelom se prebacuje preko Dunava. gde sa doslovce nasukao na "pivsku" Bačku. Iz muzeja piva u Čelarevu, očekuje vas priča  o istoriji i načinu kako se nekada pravio ovaj omiljeni napitak.

U smiraj dana, karavan stiže na obalu rukavca Tikvara u Bačkoj Palanci gde pravi svoj bivak - za uživanje i noć uz logorsku vatru i roštilj na obali Dunava...

Budite uz Planetarijum - Nomadska Srbija i ove subote, uživajte u harmoničnoj, brižljivo pripremljenoj mešavini kulture i avanture...