Čitaj mi!

Gost Rajko Grlić

Rajko Grlić je reditelj kultnih filmova "U raljama života", "Za sreću je potrebno troje", "Samo jednom se ljubi", "Ustav Republike Hrvatske" i drugih, a kao koscenarista potpisuje seriju "Grlom u jagode".

Razgovor je počeo u Beogradu, na promociji knjige "Sjećanja" njegove majke Eve Grlić o teškoj životnoj priči koja je kulminirala Golim otokom na kome je bio i Rajkov otac Danko, čuveni filozof i osnivač Korčulanske škole. Grlić govori o odrastanju uz ljude koji su pre svega voleli život, koji su ga učili koliko je sloboda važna i kako su mržnja i revanšizam loši.

Intervju je nastavljen u Istri tragom njegove knjige "Neispričane priče", na mestu koje je otkrio tražeći lokaciju koja izgleda napušteno za film koji je radio za Televiziju Beograd. Danas je Motovun zahvaljujući njegovoj ideji, domaćin poznatog filmskog festivala, ali ostaće upamćen i kao mesto na kome je Bane Bumbar izgovorio sudbonosno "da" i mesto na koje su kasnije obožavaoci serije "Grlom u jagode" dolazili da ponove tu scenu. Razgovor sa Rajkom Grlićem sadrži mnoge priče o snimanjima filmova, glumcima koje nikada neće zaboraviti i životu koji je podeljen na deo godine koji provodi u Americi kao profesor i deo u kome živi u Istri na mestu gde je nekada, kada je počinjao filmsku karijeru, sa saradnicima i prijateljima, danas poznatim filmskim autorima, sanjao da će svi zajedno dočekati penziju.

Autor: Tanja Peternek Aleksić

TV lica ... kao sav normalan svet TV lica ... kao sav normalan svet

Autor:
Tatjana Peternek Aleksić

„Tv lica …kao sav normalan svet,, je na programu RTS-a deset sezona. Za to vreme oko 300 ličnosti iz javnog života pokazalo je da uspeh i popularnost nisu uspeli da ih promene. [ detaljnije ]