Čitaj mi!

Spomen-ploča majoru Tepiću - šta se branilo '91?

Kako se danas čita podvig majora Tepića u Bjelovaru 1991. godine.

U Banjaluci je otkrivena spomen-ploča majoru Milanu Tepiću, koji je poginuo 1991. kada je digao u vazduh skladište oružja, da bi sprečio da dođe u ruke hrvatskim paravojnim snagama. Zbog te spomen-ploče, zvanični Zagreb uputio je Sarajevu protestnu notu. Istu kao što je pre pet godina upućena Beogradu, kada je u glavnom gradu otkriven spomenik. Ko je bio major Tepić, zašto ga porede sa Stevanom Sinđelićem i koliko je njegov čin uporediv sa onim što je nekoliko dana ranije učinio njegov nadređeni general Trifunović?

Teško je bilo i zamisliti da neko drugi vodi žensku odbojkašku reprezentaciju Srbije umesto Zorana Terzića, koji je praktično stvorio trofejni ženski tim. Ipak, posle Terzićevih dvadeset godina, slede tri godine u kojima će naš tim voditi italijanski trener Danijele Santareli. Kako planira da nastavi kontinuitet dobrih rezultata? Koliko poznaje igračice iz Srbije i da li će mu najteži biti mečevi protiv reprezentacije Italije za koju igra njegova supruga - Danijele Santareli otkriva u intervjuu za Oko magazin.

Pogledajte i reportažu iz Banata: vraća li se zlatno doba salaša?

Urednik emisije Gorislav Papić

Oko magazin Oko magazin

Autor:
Gorislav Papić

Svakog radnog dana u 18:25 - najaktuelnije političke, spoljnopolitičke, ekonomske i društvene teme. Najzanimljivije priče o kulturi, najatraktivnije reportaže. [ detaljnije ]