Čitaj mi!

Tragikomedija sa elementima horora

U Kulturnom dnevniku prenosimo atmosferu sa crvenog tepiha na premijeri filma Dušana Kovačevića "Nije loše biti čovek".

Izveštavamo sa naučnog skupa u SANU povodom 170. godina od rođenja arheologa ser Artura Džona Evansa. Govorimo o knjizi Karlosa Fuentesa "Godine sa Laurom Dijas" i tradicionalnoj novogodišnjoj izložbi u Galeriji Arte. U Rimu je otvorena izložba "Kanonika i Dante" inspirisana Božanstvenom komedijom. Skulpture su naracija o ljubavi i umetnička interpretacija Pakla, Čistilišta i Raja.

Tri gudačka kvarteta Ivane Stefanović najavljena su na programu festivala BUNT. Sa autorkom razgovaramo o stvaralačkom opusu, festivalu i koncertu koji ih povezuje.

Svake večeri, od ponedeljka do petka, na Prvom programu, posle Dnevnika u 23, emituje se Kulturni dnevnik. Emisija je presek najznačajnijih vesti iz umetnosti, kulture, ali i pop kulture, dizajna, novih tehnologija... Novinari, dopisnici, saradnici RTS-a javljaju se svakodnevno sa mesta najvažnijih i najzanimljivijih događaja. Kulturni dnevnik reafirmiše profesiju kritičara. Gosti Kulturnog dnevnika su vodeće ličnosti iz sveta kulture i umetnosti.

Urednik Dragana Pantić
Realizator Sanja Redžić
Montažer Miloš Ačanski

Kulturni dnevnik Kulturni dnevnik

Autor:
RTS

Svake večeri od ponedeljka do petka, na Prvom programu RTS-a, posle Dnevnika u 23. Obilje informacija, izveštaji, i analiza kritičara. [ detaljnije ]