Čitaj mi!

Kuhinja moga kraja

Pirotski doček

Ove nedelje učesnice Serijala su u gostima kod Dragane Petrović iz Poljske Ržane kod Pirota.

Dragana je nakon završenog Elektrotehničkog fakulteta u Beogradu, imala dugu i uspešnu karijeru kao rukovodilac na mnogim odgovornim poslovima, pa ipak želja joj je bila da sa suprugom ekonomistom, takođe u penziji, u Poljskoj Ržani pronađe mir. Dragana je zbog posla mnogo putovala van zemlje, ali zahvaljujući usklađenosti sa suprugom i njenim urođenim smislom za oraganizaciju, uspešno su odgojili dva sina koji sada žive i rade u Paraćinu i Beogradu.

Od kada je u penziji bavi se uzgajanjem začinskog bilja, cveća, voćarstvom, povrtarstvom, ali i proizvodnjom sušenog voća, i pravljenjem suhomesnatih domaćih proizvoda za sopstvene potrebe.

Dragana je želela da učešćem u Serijalu bolje upozna Srbiju, tradiciju i kuhinju raznih krajeva. Drugaricama je priredila pravi pirotski doček i svojim iskustvom obogatila im dan proveden u Poljskoj Ržani.

Uz osmehe, pesmu i bogatu trpezu domaćice će uživati u zajedničkim putovanjima, ukusima različitih kuhinja i upoznavanju raznih krajeva naše lepe Srbije. Tokom tih putovanja ocenjivaće jedna drugu da bi na kraju izabrale pobednicu serijala koja, sem ove prestižne titule, dobija i novčanu nagradu od 200.000 dinara.