Čitaj mi!

Kulturni dnevnik

U Domu omladine Beograda 4. decembra Ida Prester će publici premijerno predstaviti solo pesme u koncertnom izvođenju, uz pratnju svog benda Lolobriđida. Osim novih solo pesama bend će izvesti i svoje najveće hitove. Tim povodom gošća Kulturnog dnevnika je pevačica Ida Prester.

 

U emisiji govorimo o filmovima iz glavnog i takmičarskog programa Festivala autorskog filma i 37. Valjevskom džez festivalu.

Biće reči i o novoj dokumentarno-igranoj seriji "Panteon Matice srpske" koja će se emitovati od večeras na Drugom programu RTS-a.

U Prodajnoj galeriji Beograd u toku je izložba "Ekspozicije" Branke Kuzmanović, na kojoj vizuelna umetnica predstavlja deo složenog procesa preispitivanja fluidnosti čula i mentalne transformacije u vizuelno kretanje.

Vodimo vas na prvu premijeru Šekspirovog kraljevskog teatra od početka pandemije. Reč je o adaptaciji romana Kejt Di Kamilo "Čarobnjakov slon".

Urednik Jelena Videnović
Realizacija Maja Mandić
Montaža Damjan Paunković

Kulturni dnevnik Kulturni dnevnik

Autor:
RTS

Svake večeri od ponedeljka do petka, na Prvom programu RTS-a, posle Dnevnika u 23. Obilje informacija, izveštaji, i analiza kritičara. [ detaljnije ]