Čitaj mi!

Da li su kovid propusnice dale rezultate, treba li pooštriti epidemijske mere

Od kako su uvedene kovid propusnice broj novozaraženih u Srbiji se prepolovio. Da li je to zbog propusnica i da li Srbija treba da kopira oštre epidemijske mere koje trenutno uvode širom Evropske unije.

Pre pet nedelja uvedene su kovid propusnice koje su važile od 22 sata u ugostiteljskim objektima da bi ubrzo to prošireno na 20 sati. U ponedeljak 25. oktobra, dva dana po uvođenju, u Srbiji je registrovano 5,908 slučajeva zaraze, dok ih je mesec dana kasnije, u petak 26. novembra bilo 2,339, više nego dvostruko manje.

Da li bi dalje pooštravanje epidemijskih mera doprinelo još boljim rezultatima, naročito zbog strahovanja da će u Srbiju uskoro stići do sada najzarazniji soj koronavirusa, omikron? Kakve mere bi trebalo uvesti, treba li slediti primer Austrije koja uvodi obaveznu vakcinaciju od 1. februara?

Takođe, da li bi trebalo uvesti dodatna ograničenja zbog sezone slava i novogodišnjih proslava, da li bi opuštanje u narednih mesec dana Srbija mogla da ispašta tokom cele 2022?

O tome u debati Reč na reč u utorak 30.11.2021. raspravljaju
Pavle Grbović, Pokret slobodnih građana
Milica Đurđević Stamenkovski, Srpski pokret Zavetnici,
Nenad Bjelica, Socijalistička partija Srbije,
Darija Kisić Tepavčević, Srpska napredna stranka.

Moderator debate je Zoran Stanojević.

 

 

Reč na reč Reč na reč

Autor:
Zoran Stanojević

Emisija “Reč na reč” prvi put je emitovana 2012. godine, u vreme tadašnjih parlamentarnih izbora. Debate su omogućile političkim predstavnicima (učesnicima) predstavljanje svojih političkih pozicija javnosti, a glasačima da prikupe sve informacije koje su im bile potrebne za formiranje konačnog izbora, ali i da pozovu javne funkcionere na odgovornost. Od tada, ova emisija se nametnula kao pouzdana platforma za razmatranje problema koji su se pokazali kao najvažniji u datim momentima. [ detaljnije ]