Čitaj mi!

Deca i vakcine protiv korone

U Izraelu trenutno više od polovine zaraženih koronom, čak 52 odsto, čine deca mlađa od 11 godina. Zbog toga je od ponedeljka odobrena vakcinacija Fajzerovom vakcinom populacije od pet do 11 godina. Da li su i kod nas u sledećem talasu prva na udaru deca? Da li je rešenje u vakcini, to su pitanja za gosta Hronike dr Srđu Jankovića, imunologa iz bolnice u Tiršovoj.

Saznajte da li je istina da su groblja u Beogradu zbog velikog broja umrlih pod velikim pritiskom. Kakvi su statistički podaci o tome koliko je ljudi umiralo pre pandemije, a koliko ih umire od početka ove zaraze do danas. Koliko koštaju sahrane i kolik se na njih čeka.

Videćete šta treba da radite kada vam stigne račun za infostan desetostruko veći nego što je uobičajeno. Šta može da bude uzrok i kome da se žalite?

Istražujemo koliko ima migranata u Beogradu? Gde su sve smešteni, kakve su procene koliko ima neprijavljenih i gde se oni nalaze. Iz kojih zemalja dolaze i u koje zemlje žele da odu.

Neki građani tvrde da zaspu u jednoj, a probude se u drugoj ulici. Nije reč o alkoholu, nego o tome da ulice preko noći menjaju imena, a da stanari često nisu ni obavešteni. Koliko ulica je promenilo ime ove godine u Beogradu?

Pravo iz Dubaija u studio Beogradske hronike dolaze karatisti koji su osvojili srebro u finalu na svetskom prvenstvu. Ana MAnojlović razgovara sa Stefanom Joksićem, Slobodanom Bitevićem i direktorom Karate federacije Srbije Slavoljubom Piperom.

Sa vama u studiju Ana Manojlović.

 

 

 

Beogradska hronika Beogradska hronika

Autor:
RTS

Beogradska hronika uvek na strani građana. Reporteri na licu mesta, aktuelne teme, važni događaji, ekskluzivni gosti. [ detaljnije ]