Čitaj mi!

Kulturni dnevnik

Gledamo ga u seriji "Beležnica profesora Miškovića". Filmsku karijeru započeo je devedesetih godina anti-ratnom dramom "Sve će to narod pozlatiti" snimljenoj u produkciji televizije Beograd. Proslavio se ulogom Mikice Arsenijevića Balerine u filmu "Montevideo, Bog te video". Ovih dana pažnju javnosti privlači njegov prelazak iz pozorišta "Boško Buha" u Beogradsko dramkso pozorište. Gost Kulturnog dnevnika je glumac Aleksandar Radojičić.

U Kulturnom dnevniku govorimo o jubilarnim 30. Danima Zorana Radmilovića koji su počeli u Pozorištu Timočke krajine "Zoran Radmilović" u Zaječaru, kao i o predstavi "Magbet" italijanskog Sardegna teatra u režiji Alesandra Sera, kojom je završeno osmo izdanje "Šekspir festa". Bili smo u Zadužbini Ilije Milosavljevića Kolarca na otvaranju prvog Bijenala fantastike - festivala umetnosti magičnog, nadrealnog i metafizičkog. Predstavljamo novi roman "Bajni svete gde si ti" irske književnice Sali Runi, čija je premijera pre mesec dana propraćena histerijom u knjižarama širom Velike Britanije. U Kulturnom dnevniku govorimo o Nirvaninom kultnom albumu "Nevermind", koji je objavljen pre 30 godina a čija muzička, društvena i kulturološka poruka još nije izgubila na aktuelnosti.

Pratimo gostovanje Narodnog pozorišta na prestižnom ruskom međunarodnom pozorišnom festivalu "Maksim Gorki" u Nižnjem Novgorodu sa dramom "Vasa Železnova i drugi" rađenoj po delima Maksima Gorkog u adaptaciji i režiji Zlatka Svibena. Vodimo vas u Rim u izložbeni prostor Skuderije na impozantnu postavku "Pakao" kojom se obeležava sedam vekova od smrti najznačajnijeg italijanskog pesnika Dantea Aligijerija.

Urednik Vojka Pajkić Đorđević
Realizator Maja Mandić
Montažer Goran Tomić

Kulturni dnevnik Kulturni dnevnik

Autor:
RTS

Svake večeri od ponedeljka do petka, na Prvom programu RTS-a, posle Dnevnika u 23. Obilje informacija, izveštaji, i analiza kritičara. [ detaljnije ]