Čitaj mi!

Treba li Srbija da se brine zbog Zelenih u nemačkoj vladi

Kako će se izborni rezultati u Nemačkoj odraziti na evrointegracije Srbije i da li će se u bilateralnim odnosima Srbije i Nemačke pojaviti neka nova pitanja?

Odlazak Angele Merkel i mogućnost da Nemačka dobije vladu bez njenog CDU-a otvara pitanje kako će se to odraziti na odnose Nemačke sa Srbijom, ali i na možda drugačiju politiku Berlina prema Evropskoj uniji.

Nepoznanica je i kakva će ta politika biti ako u vladu uđu Zeleni koji bi mogli da otvore brojna pitanja u vezi sa eksploatacijom uglja u Srbiji i stranih investicija za koje procene da nisu ekološki prihvatljive.

Angela Merkel bila je veoma angažovana u okviru Berlinskog procesa za Zapadni Balkan pa se postavlja pitanje da li će on opstati.

Kako bi ova pitanja rešavale stranke vlasti i opozicije čućemo u debati "Reč na reč", a stranke će predstavljati:

Uroš Eleković, Nova stranka,
Aleksandar Šešelj, Srpska radikalna stranka,
Jasmin Hodžić, Socijaldemokratska partija Srbije,
Stefan Srbljanović, Srpska napredna stranka.

Moderator debate je Zoran Stanojević.

Reč na reč Reč na reč

Autor:
Zoran Stanojević

Emisija “Reč na reč” prvi put je emitovana 2012. godine, u vreme tadašnjih parlamentarnih izbora. Debate su omogućile političkim predstavnicima (učesnicima) predstavljanje svojih političkih pozicija javnosti, a glasačima da prikupe sve informacije koje su im bile potrebne za formiranje konačnog izbora, ali i da pozovu javne funkcionere na odgovornost. Od tada, ova emisija se nametnula kao pouzdana platforma za razmatranje problema koji su se pokazali kao najvažniji u datim momentima. [ detaljnije ]