Čitaj mi!

Gde je podrška ekološkim vozilima u Srbiji

Automobilski svet očigledno ide ka elektrifikaciji i to ste mogli da vidite prošle nedelje u izveštaju emisije SAT sa salona u Minhenu.

Međutim pitanje je koliko je Srbija daleko odmakla na tom planu i da li će, kada Evropa pređe na struju, ostati u prošlosti ili će se pridružiti toj budućnosti. Zapravo, najveće pitanje jeste da li će država pomoći vlasnicima vozila da pređu na ekološke tehnologije ili da svoja stara vozila dovedu u ispravno stanje.

Odgovore na ova pitanja ekipa emisije SAT potražila je na dve izložbe posvećene električnim vozilima koje su u proteklih desetak dana održane u Novom Sadu i Beogradu. Važan deo odgovora nalazi se i u intervjuu sa ministarkom za zaštitu životne sredine koji je snimljen upravo na samom početku jedne od te dve izložbe.

Saznaćete i da li se planiraju subvencije za TNG i da li se menjaju propisi o uvozu euro 3 polovnjaka. U rubrici "Predstavljamo" vozili su reno "konkvest".

Urednik i voditelj je Mladen Alvirović.

Repriza emisije je petkom u 11.00 na Drugom programu.

SAT SAT

Autor:
Mladen Alvirović

Svi koji traže aktuelnu i, pre svega, korisnu informaciju iz oblasti saobraćaja, automobilizma i turizma već punih 30 godina okupljeni su oko emisije SAT, emisije i za vozače i za pešake. [ detaljnije ]