Čitaj mi!

Beležnica profesora Miškovića

U jedanaestoj epizodi Miroslav daje ultimatum Bošku da preda beležnicu ili će ubiti Jelenu. Pre toga se Boško sa Jelisavetom, Veljom, Milenkom i Jelenom nalazi kod Vilsona. Vilson obavi ritual kojim otkrije kako se ispod ispisanih stranica beležnice nalazi još jedan tekst u kojem se nalaze njene prave tajne.

Njih je ispisao Hari Vilson kada su bili kod njega u SAD. Beležnica je sada prazna i Velja i Boško je predaju Miroslavu. Ovaj je odnosi kod Vagnera, uzima od njega novac a onda ga ubije i uzme mu i belženicu.

Miroslav potom odnosi beležnicu kod Boškovića i tada postaje jasno da je Miroslav sve vreme igrao dvostruku igru. Bošković kaže da će beležnicu poslati u Vašington na nepoznatu adresu.

Vilsona u hotelu presretne Kaster i zahteva od njega da se vrati s njim u Ameriku inače će mu ubiti sestru koju je doveo u hotel. Vilson tada upotrebi svoju moć i ubije Kastera ali i sam umire od napora.

Na samrti, Vilson saopštava sestri da postoji još jedna beležnica koja je dobro sakrivena i da će uskoro preko advokata saznati gde se nalazi...

Uloge tumače: Momčilo Otašević, Milena Radulović, Miloš Samolov, Anica Dobra, Svetozar Cvetković, Irfan Mensur, Isidora Janković, Aleksandar Radojičić, Tijana Čurović, Danica Radulović, Aleksandar Srećković-Kubura, Miodrag Krivokapić, Dejan Lutkić... i drugi.

Urednik serije: Marko Novaković

Reditelj: Miroslav Lekić

Scenaristi: Kosta Peševski, Radoslav Lale Pavlović, Đorđe Milosavljević