Čitaj mi!

Beležnica profesora Miškovića

U trećoj epizodi misteriozni Hari Vilson iz Baltimora uzima kartu za Beograd. U stan mu dolazi Nikolas Kaster koji radi u nekoj američkoj tajnoj službi. On od Harija traži da ovaj izvrši poslednji zadatak pre nego što ga pošalju u penziju.

Iz flešbeka se saznaje da je njegovo pravo ime Teodor, da je odrastao u selu u Srbiji i da je odveden u Ameriku kada su pripadnici njihove tajne službe saznali za njega i njegove moći nakon što je iz besa porušio svoje selo.

U sadašnjosti gospodin Vagner, Miroslavov šef, saznaje da je Boško sin Velje Stevanovića koji je pre trideset godina bio umešan u slučaj oko profesora, ne spominje se šta tačno je u pitanju.

Boško zahvaljujući Jeleni pregleda snimke s puta i na kojem je bio i shvata da se on u magli nije zadržao ni pun minut. Dragica moli Velju da se ni on ni Boško ne bave dalje beležnicom...

Uloge tumače: Momčilo Otašević, Milena Radulović, Miloš Samolov, Anica Dobra, Svetozar Cvetković, Irfan Mensur, Isidora Janković, Aleksandar Radojičić, Tijana Čurović, Danica Radulović, Aleksandar Srećković-Kubura, Miodrag Krivokapić, Dejan Lutkić... i drugi.

Urednik serije: Marko Novaković

Reditelj: Miroslav Lekić

Scenaristi: Kosta Peševski, Radoslav Lale Pavlović, Đorđe Milosavljević