Čitaj mi!

Porodično blago

Radio-televizija Srbije, svakog radnog dana i vikendom, na Prvom programu RTS-a, emituje igranu seriju "Porodično blago", autora Siniše i Ljiljane Pavić.

Serija je savremena priča o čoveku koji, iz plemenitih pobuda, prekrši zakon, malo, ali dovoljno da postane žrtva apsurdne komedije koju nazivamo životom.

Novac sumnjivo stečen, pa odmah izgubljen, počinje da menja živote i sudbine svih koji čudnim spletom događaja dođu u dodir sa njim.

U priču je upletena velika galerija savremnih likova - srednjoškolaca, studenata, advokata, sudija, direktora, fudbalera, majstora i boksera.

Porodično blago, odavno zakopano, zaboravljeno i uporno traženo, metafora je za izgubljene i zaboravljene porodične i ljudske vrednosti.

U glavnim ulogama: Svetlana Bojković, Mihajlo Janketić, Vesna Trivalić, Žika Milenković, Nebojša Glogovac, Mirjana Lazarević, Vukašin Marković, Snežana Savić, Danilo Lazović, Vojin Ćetković, Nataša Ninković, Branko Cvejić.

Scenografiju su radili Vlasta Gavrik i Slobodan Rundo, kostimograf je Nebojša Lipanović, kompozitor Kornelije Kovač, urednici Aleksandar Avramović i Slobodan Terzić, reditelji Aleksandar Đorđević i Mihailo Vukobratović.