Čitaj mi!

Dragan Bisenić, novinar i publicista

Dragan Bisenić je dugogodišnji spojnopolitički novinar. Rođen je u Kraljevu, a diplomirao je na Fakultetu političkih nauka u Beogradu.

Karijeru je počeo u osamdesetih godina prošlog veka u omladinskoj štampi da bi je nastavio u dnevnom listu "Borba". Objavljivao je u brojnim listovima u Jugoslaviji i Srbiji. Pratio je neposredno burni rasplet jugoslovenske krize, rad partijskih i državnih foruma, masovna okupljanja i mitinge, događaje na Kosovu, sukobe u Hrvatskoj.

Napravio je i objavio dvestotine intervjua sa istaknutim svetskim zvaničnicima i političarima. Bio je dopisnik iz Berlina i Saveta Evrope iz Strazbura. Bio je glavni urednik više nedeljnika i magazina. Autor je brojnih televizijskih i dokumetarnih emisija.

Usavršavao se u Nemačkoj, SAD, Rusiji. Govori nemački, engleski i ruski. Kao specijalista za probleme Hladnog rata, predavao je na više domaćih i inostranih fakulteta. Učesnik je brojnih međunarodnih konferencija.

Autor je više knjiga: "Od baklje do lomače", "Mister X - Džordže Kenan u Jugoslaviji od 1961 - 1963", "Put ka miru - kempdejvidski mirovni sporazum Izraela i Egipta 1978", "Mala veličanstvena Srbija - kralja čaja Tomas Lipton u Srbiji 1915". Uskoro će biti objavljene njegove knjige "Hrabri stari svet" o odnosima Srbije i SAD od 1890-1990. i knjiga o nestanku SSSR-a. Od 2011-2018. bio je ambasador Srbije u Egiptu. Sada je slobodni novinar.

Autor emisije Dragan Stanojević