Čitaj mi!

Između leta i zime

Kakve veze imaju svici i forenzika? U kom se gradu održavaju trke Formule 1? Kakve su to palme koje možete da smažete? I da li ćurke mogu da pocrvene kada se postide? Odgovore na ova i još mnoga pitanja, otkrijte u novoj epizodi "Plave ptice", u subotu, 15. maja u 12.05, na Prvom programu Televizije Srbije.

Osman toliko voli leto i more, da će pokušati da ih napravi u našem studiju. Dobro, neće baš zasaditi palme i posuti morsku so, ali će maštati, igrati se i... nervirati Borku. Zato će mu ona uzvratiti istom merom. A kako? E to ćete morati sami da otkrijete!

Gospođa Ž će i ovoga puta imati svoj savet, a Kuvaričica će nam spremiti jednu neodoljivu plažnu salatu. Naravno, ona se samo zove plažna, a u stvari je voćna. To znači da možete da je jedete u bilo koje godišnje doba, na bilo kom mestu.

Otputovaćemo i u jednu malenu kneževinu koja se zove Monako. Ona je zaista tako mala da možete da je pređete pešaka za svega sat vremena. Stanovnici ove kneževine se, verovali ili ne, ne zovu ni Monakanci, ni Monakci, ni Monakonežani, već se zovu - Monegaski.

Pošto ćemo čitati vaša pisma, onda ćemo, naravno, ispunjavati i vaše želje. Ovoga puta, naša gusarska posada će otkriti svaša o svicima: i zašto svetle, i kako svetle, i gde žive, i... još mnogo toga.

Biće tu i novi Osmanov trik, i nova pitalica Gospodina Dž, ali i naša draga gošća Darja Mijatović, koja, iako još nije ni punoletna, već je naša čuvena klizačica. Darja će nam otkriti šta klizači rade leti, koje su njene omiljene figure u klizanju, zašto klizači imaju tako neodoljive kostime i još mnogo toga.

Zato nas gledajte u subotu, 15. maja 2021. godine u 12.05 na Prvom programu Televizije Srbije! Pišite nam na e-mail: plava.ptica@rts.rs, na našu fejsbuk stranicu ili na našu dobro poznatu adresu: Takovska 10, 11 000 Beograd, sa naznakom "za emisiju‚ Plava ptica".

O "Plavoj ptici" brinu: urednice i scenaristkinje Dunja Petrović i Jelena Popadić Sumić, reditelji Miodrag Kolarić i Katarina Rogić, glumci: Osman Ahmed, Borka Tomović, Andrijana Oliverić, Marija Medenica i Miroslav Petrović, scenografkinje Mira Andrejević i Tanja Ivanović, kostimografkinja Aleksandra Stošić Krstović, kompozitor Dragoljub Ilić, montažerka Nada Dodig Zildžić i mnogi drugi.

Let, let do sledeće subote u 12 i 5!

 

Plava ptica Plava ptica

Autor:
RTS

Plava ptica i dalje leti svake subote u 12:05 na Prvom programu Televizije Srbije! Svi drugarići dobro znaju da u plavoptičastom letu uvek mogu da uživaju u raznim avanturama, saznanjima i dobroj muzici. [ detaljnije ]