Čitaj mi!

Upitnik

Poslednjih nekoliko dana postepeno pada broj inficiranih korona virusom u zemlji, ali je i dalje veliki broj hospitalizovanih.

Krizni štab odlučio je da se od ponedeljka otvore tržni centri, a da se od 19. aprila đaci vrate u školske klupe. Teške kliničke slike i smrt usled posledica infekcije mogu se izbeći, kažu stručnjaci, vakcinacijom. Sve češće u javnosti se čuju predlozi da vakcinacija protiv Kovida 19 postane obavezna, pre svega kao u Italiji za zdravstvene radnike. U SAD su čak i tinejdžeri stigli na red za vakcinaciju; raste broj univerziteta gde postaje obavezna, iako je zvanično na dobrovoljnoj bazi. Premijerka kaže da u Srbiji u ovom trenutku nije potrebna obavezna vakcinacija. Da li se struka slaže sa ovom ocenom? Kako motivisati građane da shvate ozbiljnost situacije i rešenje koje nudi vakcina?

Na ova i druga pitanja Olivere Jovićević govori ministar zdravlja Zlatibor Lončar.

Upitnik Upitnik

Autor:
Olivera Jovićević

Emisija Upitnik autora i urednika Olivere Jovićević politički je tok-šou koji otvara sve teme važne za Srbiju i njene građane, bez ambicije da presuđuje ili sugeriše rešenja. [ detaljnije ]