Čitaj mi!

Zoran Savić

Zašto se posle 30 godina vratio u svoju zemlju, može li Partizan da vrati u Evroligu i da li će se ikada u Evropi pojaviti generacija kao što je bila ona jugoslovenska devedesetih godina?

Dva značajna čoveka, ovog proleća sasvim neočekivano vratila su se u Srbiju i to na bitne funkcije u ovom društvu. Novi upravnik Narodne biblioteke postao je naš cenjeni pisac i univerzitetski profesor iz Masačusetsa Vladimir Pištalo, a novi sportski direktor Partizana je čovek koji je 15 godina bio jedan od najbitnijih igrača u evropskoj košarci a narednih 15 košarkaški agent i generalni menadžer prvo Fortituda iz Bolonje a onda i Barselone. Zoran Savić.

Da li je dolazak legende naše košarke jedina dobra vest za Partizan u jednoj lošoj sezoni?

Da li osoboine Zorana Savića: beskompromisnost, vrednoća, poznavanje svakog igrača na tržištu, mogu da se uklope u sadašnju, srpsku košarku? Odnosno da li drugi segmenti kluba mogu da ga prate? Može li Partizan da vrati u Evroligu?

Zašto se posle 30 godina vratio u svoju zemlju? Da li je ranije bilo ponuda?

Šta najviše pamti od reprezentativnih uspeha? Zlato u Argentini, zlato uz Atini ili ono u Barseloni, kojem je najviše doprineo?

Kako to da je najbolji bio u najbitnijim utakmicama? Da li je to stvar karaktera ili voljnog momenta? Postoji li još srpska škola košarke?

Autor emisije: Gorislav Papić

Oko Oko

Autor:
Gorislav Papić, Stevan Kostić, Dragana Ignjić

Svakog radnog dana u 18:25 - najaktuelnije političke, spoljnopolitičke, ekonomske i društvene teme. Najzanimljivije priče o kulturi, najatraktivnije reportaže. [ detaljnije ]