Čitaj mi!

Kulturni dnevnik

Povodom imenovanja za direktora Muzeja savremene umetnosti u Beogradu, gost Kulturnog dnevnika je istoričarka umetnosti Marijana Kolarić.

Omladinsko pozorište "Dadov" obeležilo je 62 godine rada premijerom predstave "Sasvim novi dan" koja je tu bila igrana i pre više od tri decenije.

Beogradska filharmonija održala je u svojoj sali prvi od tri koncerta sa neobičnim pogramom. Otkrivamo zašto se i posle sto godina, publika nije navikla na tonove Šenbergovog atonalnog impresionizma.

U okviru Dana frankofonije, u Narodnom muzeju u Beogradu prvi put biće održane radionice sa ciljem da povežu našu i francusku umetnost.

U "Galeriji 73" otvorena je izložba slika "Četvrta soba" Vesne Knežević, profesora Fakulteta likovnih umetnosti.

Vodimo vas u Rim, gde je povodom 450 godina od rođenja Karavađa, jednog od najvećih baroknih umetnika, priređena reprezentativna izložba njegovih dela u palati Barberini.

Svake večeri od ponedeljka do petka na Prvom programu posle Dnevnika u 23 emituje se Kulturni dnevnik. Reprizira se sutradan na Prvom programu u 12.30. Emisija je presek najznačajnijih vesti iz umetnosti, kulture, ali i pop kulture, dizajna, novih tehnologija. Novinari, dopisnici, saradnici RTS-a javljaju se svakodnevno sa mesta najvažnijih i najzanimljivijih događaja. Gosti Kulturnog dnevnika su vodeće ličnosti iz sveta kulture i umetnosti.

Urednik: Biljana Bralušić Jovanović
Realizator: Erna Gligorijević
Montažer: Nikola Manić