Čitaj mi!

Kulturni dnevnik

Predstava "Placebo" Narodnog pozorišta iz Prištine sa sedištem u Gračanici imala je svoju beogradsku premijeru u UK Vuk Karadžić. Tim povodom gost Kulturnog dnevnika je rediteljka Isidora Goncić.

Govorimo o Festivalu dokumentarnog filma DOK#3 na kome je premijerno prikazano desetak najnovijih dokumentarnih ostvarenja.

Matica srpska objavila je knjigu profesora Petra Pijanovića "Srpska kultura u XVIII i XIX veku". Ovim rukopisom autor je opisao luk srpske kulture i naroda od balkanskih lutanja do stvaranja velike kulture, sa svojim kulturnim krugovima i nacionalnim institucijama.

Predstavljamo novi virtuelni program "Biblioteke sveta" Biblioteke grada Beograda, posvećen zbirkama knjiga i bibliotekama ambasada u Beogradu.

Postavkom "Beskonceptnost" Žolta Kovača, beogradska galerija "B2" započela je svoju izlagačku sezonu.

Govorimo o novom albumu "Carnage" Nika Kejva i Vorena Elisa kojim su iznenadili publiku. Dvojac je album izdao digitalno pre nego što fizičko izdanje na CD-u i vinilu usledi 28. maja.

Slikom idemo i u Rim gde je posle 80 godina ponovo otvoren Avgustov mauzolej. Najveća antička grobnica prvog rimskog imeratora rekonstruisana je 14 godina.

Urednik Jelena Videnović
Realizator Marko Šotra
Montaža Mladen Milošević