Čitaj mi!

Jutarnji program

Malo po malo i došli smo do poslednjeg ponedeljka u ovoj godini. Dakle, godina je na samom kraju, a ako ostanete sa nama i danas sve do 11 sati evo tema o kojima govorimo:

- Ko će sve pomagati školama i đacima sledeće godine da bolje nauče i primenjuju digitalne tehnologije? Šta piše u sporazumu Zavoda za vrednovanje kvaliteta obrazovanja, Fondacije Propulsion i Inicijative Digitalna Srbija? O ovoj temi pričamo nešto pre 7 sati, za oko 40-tak minuta.

- Po čemu ćemo pamtiti ovu 2020-tu osim po Korona virusu? Šta je sve usporila na našem putu ka EU, i kakve je sve promene donela Srbiji i svetu iz ugla politike? O tome u pregledu štampe.

- Ovo je godina koja nas je sve zajedno, a i svakoga od nas testirala po mnogim pitanjima. Zato ćemo posle pola 8, u nastavku saradnje s UNICEFOM, pokušati da u nekoj vrsti zaključka na izmaku godine, sažmemo najvažnije lekcije za roditelje male dece, kao i za adolescente i mlade, koji su takođe prolazili kroz specifična iskustva tokom cele godine.

- Koji su se automobili najviše kupovali? Kakva je bila prodaja polovnih automobila, da li su se više tražili sa dizel motorom i da li su se uvozili ove godine. O tome posle pola 9.

- Kao svake prethodne, i ove godine, Jovan Memedović spremio je Novogodišnji specijal emisije Sasvim prirodno. Uvek su to bile priče sa dužih putovanja i to uglavnom po inostranstvu - prošle godine ste gledali Irsku, pretprošle Rusiju, itd. Ove godine, Memedović nije išao tako daleko, šta više ostao je u "našem dvorištu" i odatle doneo zanimljive i poučne priče. Šta ćemo gledati za novu godinu, otkrivamo Vam posle 9.

- Regionalna kancelarija za saradnju mladih je nezavisna međuvladina organizacija čiji je cilj negovanj, jačanje i promocija poverenja, tolerantnosti, mobilnosti, saradnje i dijaloga na Zapadnom Balkanu. Kako je do ove inicijative došlo i šta je do sada uređeno na lokalnom i regionalnom nivou, posle pola 10.

- Ako ste voleli Paju i Jareta, verovatno ćete voleti i Žiću i Baju. Dugo čekana komedija "Kamiondžije" stiže večeras na Prvi program RTS-a. Serija od 20 epizoda u režiji Filipa Čolovića, biće emitovana svakog radnog dana posle Dnevnika.

- I na samom kraju današnje emisije u goste nam dolazi Ivana Jordan sasvojom novom pesmom "Učim da živim bez tebe"!

Urednik emisije je Aleksandar Tucaković, a pred kamerama će biti Branko Veselinović!