Čitaj mi!

Sabor narodne muzike Srbije 2020

Osmo izdanje praznika narodne muzike, novih hitova i dobrog raspoloženja - sledi završno takmičarsko veče Sabora narodne muzike Srbije 2020!

Kroz dosadašnji program takmičarskih večeri Sabora 2020, čuli smo 56 novih narodnih pesama, stručni žiri je odabrao14 najboljih a njima će se pridružiti još samo dvoje, koji u osmoj takmičarskoj emisiji Sabora osvoje najviše poena stručnog žirija.

Svako takmičarsko veče ovogodišnjeg Sabora otvara po jedan pevački raskošan i nesvakidašnji duet. Ovoga puta, na početku osme emisije, sigurno ćete uživati u duetu Snežane Savić i Novice Negovanovića!

Nakon ove emisije, biće poznato svih 16 finalista Sabora narodne muzike Srbije 2020.

U osmoj kvalifikacionoj emisiji Sabora 2020, takmičiće se novih osam kompozicija, koje će otpevati:
Čeda Marković ("Nek ti život bude pesma")
Zorica Minić ("Šta bih ja da mi pesme nije")
Nenad Gajić ("Hej ljubavi)
Stojadin Trajković Diki ("Noćobdija")
Snežana Smiljković ("Šta je život")
Đorđe Čavić ("Volim opasno")
Nada Popov ("Prokletije")
Marko Gačić ("To je ljubav prava")

Kao što je RTS nedavno objavio, zbog epidemijske sutuacije, odlaže se zakazano finale ovogodišnjeg "Sabora" te će u ponedeljak uveče, 28. decembra na RTS 1 u specijalnom izdanju emisije "Sabor 2020" biti održan žreb, kojim će biti određen redosled nastupa u finalu.

Za sada su svoje mesto u finalu obezbedile kompozicije koje su u prethodnim emisijama Sabora 2020 izveli: Marina Stankić, Danilo Živković, Mina Kostić, Nataša Stajić, Ljiljana Aleksandrić, Dejan Nedić Tejovac, Nedeljko Bilkić, Marijana Katić, Miroslava Milutinović, Ibro Selmanović, Nenad Manojlović i sestre Ana i Mira Jovanović, Biljana Sečivanović i Nemanja Maksimović.

Finalisti će se nadmetati za titulu najbolje kompozicije ovogodišnjeg Sabora, kao i za još mnogo vrednih priznanja i nagrada.

Stalni članovi Stručnog žirija Sabora su Merima Njegomir, Ljubiša Pavković i Dejan Petrović. Uz njih je u svakoj emisiji u ovoj ulozi još po dvoje eminentnih ličnosti domaće narodne muzike. Ovoga puta pesme će, zajedno sa stalnim članovima žirija Sabora 2020, ocenjivati Snežana Savić i Novica Negovanović. Svakoj pesmi, članovi žirija će dodeliti od jedan do osam poena. Ukupan zbir na kraju će, naravno, odlučiti dvoje novih finalista- pobednika sedme takmičarske večeri.

U finalu Sabora 2020 će se za pobedu nadmetati ukupno 16 kompozicija. I gledaoci će moći da glasaju putem SMS poruka i tako doprinesu što boljem plasmanu svojih favorita...

Voditelji Sabora narodne muzike Srbije 2020 su Marija Veljković Milovanović i Srđan Ivanović.

Sabor narodne muzike Srbije je nacionalno muzičko takmičenje kompozitora, tekstopisaca, aranžera - onih, koji su najviše ili jednako zaslužni za uspeh i kvalitet svake pesme.

U svakoj emisiji u ime udruženja SEMUS, predsednik Saveza estradno - muzičkih umetnika Srbije, gospodin Dragiša Golubović po dvoje istaknutih umetnika narodne muzike nagrađuje prestižnim priznanjima "Nacionalni estradno - muzički umetnik Srbije" i "Nagrada za životno delo".

Scenario: Voja Savić
Urednici: Dušan Šukletović, Uroš Marković, Jovana Dukić i Anja Rogljić
Reditelj: Petar Stanojlović

Sabor narodne muzike Srbije 2020: Osmo takmičarsko veče - RTS 1, ponedeljak 21. decembar u 22.00.