Čitaj mi!

Oko ekonomije: Duplo dno krize?

Postkovid scenario 2021.

Malo je onih koji ne žele da se čim pre ova godina završi.  Ima li ih  uopšte? U Oku ekonomije govorimo o tome šta nas čeka  u 2021. godini  kada je reč o svetskoj i našoj ekonomiji. Koji  je optimistični,  koji  realni,a koji pesimistični scenario i od čega/koga oni zavise.

Budžet je povod za razgovor o široj slici - stanju u evropskoj, odnosno  svetskoj ekonomiji od kojih zavisimo. O tome da li iz Kine poručuju da  je vreme postkovid ekonomije već počelo, zbog čega Angelu Merkel sada  boli glava i šta  govori rekordni rast Dau indeksa Njujorške berze nakon pobede Džozefa Bajdena.

Da li ekonomska kriza usled pandemije ima duplo dno, da li je prerano  govoriti o oporavku ili je vreme da se za oporavak pripremamo. Povod je  taj što se u Skupštini Srbije raspravlja o budžetu  za narednu godinu, a  koji kroji domaće finansijske i privredne tokove.

Gosti Oka ekonomije su predsednik Fiskalnog Saveta Pavle Petrović i  predsednik Saveta guvernera NBS i profesor Fakulteta FEFA Nebojša Savić.

Iz Skupštine Srbije izveštava novinarka RTSa Dragana Ignjić koja  razgovara sa ministrom finansija Sinišom Malim.

Emisiju vodi i uredjuje Vesna Damjanić.

Oko Oko

Autor:
Gorislav Papić, Stevan Kostić, Dragana Ignjić

Svakog radnog dana u 18:25 - najaktuelnije političke, spoljnopolitičke, ekonomske i društvene teme. Najzanimljivije priče o kulturi, najatraktivnije reportaže. [ detaljnije ]