Čitaj mi!

Sabor narodne muzike Srbije 2020

Na redu je šesto izdanje praznika novih hitova narodne muzike i dobrog raspoloženja - sledi još jedno takmičarsko veče Sabora 2020!

Već ste navikli da svako takmičarsko veče ovogodišnjeg Sabora otvara neki pevački raskošan i nesvakidašnji duet. Ovoga puta, na početku šeste emisije, sigurno ćete uživati u zajedničkom nastupu Nede Ukraden i legendarnog harmonikaša i kompozitora Mirka Kodića!

Nakon ove emisije, biće poznato 12 finalista i preostaće još samo četiri upražnjena mesta u finalu.

U šestoj kvalifikacionoj emisiji Sabora 2020, takmičiće se novih osam kompozicija, koje će otpevati:

Bane Šević "Kako mi je, niko ne zna"
Mira i Ana Jovanović "Bol bolujem"
Nemanja Milivojević "Usne pune otrova"
Vera Stolić "Filigran"
Nemanja Kujundžić "Dođi sine, da te majka vidi"
Jelena Grebec "Varka"
Nenad Manojlović "Zavet u amanet"
Stanoje Stanković - Kale Dijamant "Godine se nižu"

Savez estradnih umetnika Srbije i Radio-televizija Srbije nastavljaju sa promovisanjem autentične domaće narodne muzike.

U proteklih pet emisija žiri je odabrao 10 takmičara i pesama - oni će se nadmetati za titulu najbolje kompozicije ovogodišnjeg Sabora, kao i za još mnogo vrednih priznanja i nagrada.

Kroz kvalifikacione emisije Sabora 2020, predstavićemo ukupno 64 nove kompozicije narodne muzike.

Za sada su svoje mesto u finalu obezbedile kompozicije koje su u prethodnim emisijama Sabora 2020 izveli: Marina Stankić, Danilo Živković, Mina Kostić, Nataša Stajić, Ljiljana Aleksandrić, Dejan Nedić Tejovac, Nedeljko Bilkić, Marijana Katić, Miroslava Milutinović i Ibro Selmanović.

Stalni članovi Stručnog žirija Sabora su Merima Njegomir, Ljubiša Pavković i Dejan Petrović. Uz njih je u svakoj emisiji u ovoj ulozi još po dvoje eminentnih ličnosti domaće narodne muzike. Ovoga puta pesme će, zajedno sa stalnim članovima žirija Sabora 2020, ocenjivati Neda Ukraden i Mirko Kodić.

Svakoj pesmi, članovi žirija će dodeliti od jedan do osam poena. Ukupan zbir na kraju će, naravno, odlučiti dvoje novih finalista- pobednika šeste takmičarske večeri.

U finalu Sabora 2020. će se za pobedu nadmetati ukupno 16 kompozicija. I gledaoci će moći da glasaju putem SMS poruka i tako doprinesu što boljem plasmanu svojih favorita...
Voditelji Sabora narodne muzike Srbije 2020 su Marija Veljković Milovanović i Srđan Ivanović.

Sabor narodne muzike Srbije je nacionalno muzičko takmičenje kompozitora, tekstopisaca, aranžera - onih, koji su najviše ili jednako zaslužni za uspeh i kvalitet svake pesme.
U svakoj emisiji u ime udruženja SEMUS, predsednik Saveza estradno- muzičkih umetnika Srbije, gospodin Dragiša Golubović će po dvoje istaknutih umetnika narodne muzike nagrađivati prestižnim priznanjima "Nacionalni estradno - muzički umetnik Srbije" i "Nagrada za životno delo".

Scenario: Voja Savić

Reditelj: Petar Stanojlovi'

Sabor narodne muzike Srbije 2020: Šesto takmičarsko veče - RTS1, ponedeljak 7. decembar u 22.00