Čitaj mi!

Jutarnji program

Ako i drugi decembarski dan provedete sa nama od 6 pa sve do 11 sati, videćete i ovo:

- Mikro, mala i srednja preduzeća koja zapošljavaju od 5 do 249 radnika, Privredna komora poziva da se prijave za program Speed 2.0 na sajtu Centra za digitalnu transformaciju. To je prilika da uz pomoć eksperata, analiziraju poslovanje i pronađu rešenje za problem koji imaju zbog pandemije.

- Kako će izgledati dijalog Beograda i Prištine pod pokroviteljstvom EU, i da li je EU jedina koja može da reši taj spor, u okviru pregleda štampe posle 7.

- Raspodela mesta u studentskim domovima na fakultetima i akademija završava se danas, a do 14. decembra studenti koji se školuju na teret budžeta, trebalo bi, bar papirološki, da uđu u svoje sobe. Da li oni koji su u izolaciji zbog korona virusa treba da brinu da će izgubiti
mesto, i šta još studenti treba da znaju, posle pola 8.

- A, posle jutarnjeg dnevnika branimo prirodu od klimatskih promena. Svetska organizacija za prirodu pripremila je internet kurs "Klimatske promene, rizici i izazovi", koji je dostupan svima i omogućava bolje razumevanje uzroka i posledica klimatskih promena.

- Kao i svake srede dajemo vam savete šta ne bi trebalo da propustite kada je čitanje u pitanju, kao i koje knjige su u trendu.

- Ulazimo u 30-tu godinu od raspada Jugoslavije, a danas posle pola 10 istražujemo šta ime Jugoslavija danas predstavlja u međunarodnim odnosima.

- Veoma često infekcije papiloma virusom nisu praćene simptomima, jer Vaš imunitet sam uspeva da otkloni virus. Ali, kod osoba sa slabim imunitetom dolazi do pojave bradavica, koje se razlikuju u zavisnosti kojim tipom HPV su uzrokovane. O tome u stalnoj rubrici "Nazdravlje", posle 10.

- "Slučaj porodice Bošković", je serija koja Vas sve više osvaja, jer nisu "Boškovići" samo komedija, već porodična serija koja se bavi i raznim problemima sa kojima se svi suočavamo u životu. Aleksandra Balmazović tumači lik Antonije Lapornik zvane Toni. Prvi put se
pojavljuje u epizodi večeras. Ona je Gavrilova najbolja drugarica sa klase, a sa nama će ovoga jutra biti putem Skajpa, uživo iz Ljubljane.

- Na samom kraju u goste nam dolazi Slavko Nikolić, operski prvak i solista RTS-a. Njegov repertoar obuhvata tenorske uloge u operama Pučinija, Verdija, Rosinija, Đordana, Čajkovskog ... Naš je gost povodom CD -a Biseri srpske umetničke solo pesme.

Emisiju uređuje Aleksandar Tucaković, a pred kamerama je Bojana Marković!