Čitaj mi!

Iz našeg atara

Kad već možemo da proizvodimo voće, povrće, žitarice odličnog kvaliteta i imamo stručnjake za tehnologiju, došlo je vreme da domaćini prepoznaju preradu kao put u profit.

Dosta smo se hvalili da smo među najvećim izvoznicima sirovina. Gotov proizvod-lepo spakovana biološki vredna hrana, lagano nalazi kupca u našem ataru a spremna je da osvaja police ekskluzivne hrane u svetu zato u ovom izdanju Znanja imanja govore:

Stojančići iz Stojića kod Kosjerića - zašto ljudi posle druženja sa njima odlaze puni volje, puni snage i punih stomaka.

Marija Blagojević - šta je to funkcionalna hrana i ekološka proizvodnja.

Marko Janković - predsednik Udruženja ovčara Srbije o ceni i tržištu.

Adela Đeri Lujić - kako zvuči rapsodija ukusa kad "idemo kod Adele".

Sandra Stevanović - koji je put tartufa iz Šumadije - od šume do tanjira.

Sabina Kerić - u želji da čuva planetu osnovala ekološku radionicu Ekonaut, krenula je od košnice i stigla do teglice.

Urednik i voditelj: Jasmina Nikitović Stojičić

Novinari: Dragana Popov, Jelena Vukobrat

Znanje imanje Znanje imanje

Autor:
Jasmina Nikitović Stojičić

Hrana je naša potreba i zadovoljstvo, a kako da postane dobar biznis? Da li je u poljoprivredi izvozna šansa Srbije i koliko je prepoznajemo? [ detaljnije ]