Čitaj mi!

Kulturni dnevnik

Gost Kulturnog dnevnika je glumac Slobodan Beštić, koji je povodom Dana Narodnog pozorišta u Beogradu dobio nagradu u kategoriji najboljih premijernih glumačkih ostvarenja za ulogu u predstavi "Noćni pisac" Jana Fabra.

Svečanom projekcijom iranskog filma "Zlo ne postoji" u Kombank dvorani počinje 26. Festival autorskog filma.

Manifestacija "Dani Miloša Crnjanskog" biće otvorena u Svečanoj sali Matice srpske, programom "Pesničko uzdarje Milošu Crnjanskom" uz učešće više autora i direktan prenos na "Jutjub" kanalu.

Međunarodni festival poezije i knjige "Trgni se! Poezija!" biće održan od danas do 29. novembra pod sloganom "Bandit ili pesnik" po stihu pesnika Radeta Drainca kojem će biti posvećen deo festivala.

Izložba "Ljubav je ljubav: radost venčanja za sve Žan Pol Gotje" u Muzeju savremene umetnosti biće otvorena u subotu, a u Kulturnom dnevniku otkrivamo vam deo ove postavke koju čini 38 venčanica sa potpisom čuvenog kreatora.

U Galeriji "Rima" u Beogradu otvorena je izložba Đorđa Ivačkovića "Slike za Pariski bijenale 1965. godine".

U španskom gradu Bilbau u Gugenhajmovom muzeju posetioci mogu da pogledaju izložbu posvećenu ruskom slikaru Vasiliju Kandinskom. Postavka je otvorena i pored loše zdravstvene situacije zbog virusa korona u Španiji.

Svake večeri, od ponedeljka do petka, na Prvom programu, posle Dnevnika u 23, emituje se Kulturni dnevnik. Emisija je presek najznačajnijih vesti iz umetnosti, kulture, ali i pop-kulture, dizajna, novih tehnologija. Novinari, dopisnici, saradnici RTS-a javljaju se svakodnevno sa mesta najvažnijih i najzanimljivijih događaja. Kulturni dnevnik reafirmiše profesiju kritičara. Gosti Kulturnog dnevnika su vodeće ličnosti iz sveta kulture i umetnosti.

Urednik: Marija Miljević Rajšić
Montaža: Goran Mijić
Realizator: Marko Šotra

Kulturni dnevnik Kulturni dnevnik

Autor:
RTS

Svake večeri od ponedeljka do petka, na Prvom programu RTS-a, posle Dnevnika u 23. Obilje informacija, izveštaji, i analiza kritičara. [ detaljnije ]