Čitaj mi!

Do, re, mi

Domaćini serijala Do, re, mi su animirani likovi notica Noca i dirigentska palica-Feliks, koji vas uvode u svet muzike i muzičkh instrumenata.

Saznajte kako zvuči koji instrument, kako je nastao, od čega se pravi i kojoj grupi instrumenata pripada.

Kakve vrste orkestara postoje, zašto je harmonika duvački instrument,.. Kako je moguće da je saxofon drveni duvački instrument a pravi se od metala...

Gledaoci će u serijalu imati prilike da čuju mini koncerte učenika srednje muzičke škole Kosta Manojlović, studenata FMU kao i izvođenja Big bend orkestra RTS, Vasil Hadžimanov benda, Benda Vladimira Konstatinovića i još mnogo zanimljivih izvođenja.

U emisiji učestvuju deca polaznici škole glume ART BEAT Nermina Ahmetovića i deca iz PPU Pegaz.

Scenario i koncept emisije - Višnja Bradonjić,
ilustrator je Dejan Mandić,
glavni animator Ilija Zipevski,
dizajn zvuka Goran Stifanić,
direktor fotografije - Slobodan Popović,
montaža Dragan Uzelac,
reditelj Nermin Ahmetović
Glasove dali: Noca - Mila Manojlović, Feliks - Nermin Ahmnetović
Produkcija ART BEAT

4. epizoda - Drveni duvački instrumenti

Kako izgleda klarinet, kako se pravi i šta je usnik saznaćete u ovoj epizodi u online školi Do, re, mi. Da li ste znali da su šuplja kost, panova svirala i frula bili preteče flaute koja se danas koristi. Koji još instrumenti pripadaju grupi drvenih duvačkih instrumenata, kako su nastali i kako zvuče pobrinuli su se da saznate Noca i Feliks.

Zašto saksofon pripada drvenim duvačkim instrumentima a pravi se od metala. Imaćemo priliku da čujemo izvođenje na klarinetu i oboi kao i deo koncertnog izvođenja Vladimir
Kostadinovic Group.