Čitaj mi!

Kultura pod pritiskom pandemije

Od 27. novembra do 4. decembra u Beogradu se održava Festival autorskog filma sa najnovijim ostvarenjima, filmovima nagrađivanim na festivalima, kao i delima autora koji su već dugo prisutni na filmskoj sceni. Gost Kulturnog dnevnika je Igor Stanković, direktor Festivala.

U najnovijem izdanju Kulturnog dnevnika govorimo i o Međunarodnom regionalnom festivalu savremenog pozorišta Dezire koji se održava u Subotici. Izveštavamo sa izložbe fotografija "Pogled sa šanka" povodom pola veka "Ju grupe" čiji je autor Nenad Tubić Wood. Naša tema su i obnovljena izdanja knjiga, od odnosa pisaca prema njima, do njihovog značaja za stvaranje nove čitalačke publike. U rubrici "Mi u svetu" beležimo protest umetnika u Parizu, iniciran najnovijim zatvaranjem institucija kulture i umetnosti zbog pandemije.

Svake večeri, od ponedeljka do petka, na Prvom programu, posle Dnevnika u 23, emituje se Kulturni dnevnik. Emisija je presek najznačajnijih vesti iz umetnosti, kulture, ali i pop kulture, dizajna, novih tehnologija... Novinari, dopisnici, saradnici RTS-a javljaju se svakodnevno sa mesta najvažnijih i najzanimljivijih događaja. Kulturni dnevnik reafirmiše profesiju kritičara. Gosti Kulturnog dnevnika su vodeće ličnosti iz sveta kulture i umetnosti.

Urednik Dragana Pantić
Realizator Marko Šotra
Montažer Anika Tesla

Kulturni dnevnik Kulturni dnevnik

Autor:
RTS

Svake večeri od ponedeljka do petka, na Prvom programu RTS-a, posle Dnevnika u 23. Obilje informacija, izveštaji, i analiza kritičara. [ detaljnije ]